shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Jarno Dorst wint Grote Prijs Ames Skoda

30 renners aan de start, perfect weer (Zelfs een beetje warm, hoe lang is dat geleden!) en de Grote Prijs Ames Skoda. Dat is het recept voor woensdagavond 17 juli.

Na de twee ronden neutralisatie mag de wedstrijd los en direct na het heuveltje gaat het ook meteen écht los. Terwijl de snelheid achterin er nog uit is omdat ze net bovenop komen, wordt er voorin naar beneden toe vol doorgetrokken. Volle bak door de slingerbocht, direct doortrekken en vlak voor het clubhuis dat nieuwe hobbeltje in het asfalt ontwijken. (Ineens was ie er, een week of vier geleden). Vanaf daar nog maar eens doortrekken tot de start-finish waar het weer heel even rustiger gaat en alles weer bij elkaar komt.

Zo zou het de hele wedstrijd gaan. Een taaie wedstrijd met veel ontsnappingen maar niemand komt echt ver weg. Halverwege de wedstrijd lukt het een groepje om een flink gat de slaan. En terwijl iedereen naar elkaar kijkt én wacht tot de leider in het klassement, Arjan van de Minkelis het gat gaat dichtrijden wordt de voorsprong gevaarlijk groter. Toch komt er na een paar ronden weer wat samenwerking op gang en worden ook deze heren in de kraag gevat. Tussen al het geweld door, wint Lennart Nelisse bij de nieuwelingen.

Jarno Dorst weet in de finale nog een aardige voorsprong te pakken en hij wint de Grote Prijs Ames Skoda. De rest van de groep sprint voor de overgebleven punten.

Volgende week woensdag is er geen competitie bij De Mol want dan kunnen we deelnemen of kijken naar de Paardenmarktronde in Alblasserdam. De week erop hebben we weer een rondje andersom, voor de liefhebbers!

Uitslag bij de A categorie:

1.⁠ ⁠Jarno Dorst
2.⁠ ⁠Nick van Ingen
3.⁠ ⁠Umberto Hoogerland

Uitslag bij de Nieuwelingen:

1.⁠ ⁠Lennart Nelisse
2.⁠ ⁠Kylian de Vroomen