shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Arjan van de Minkelis wint GP Bloemensjop

De eerste grote prijs in Augustus -na een korte onderbreking- is net zoals vorig jaar De Grote prijs Bloemensjop. Wordt de wedstrijd een kopie van vorig jaar? Enigszins wel, blijkt achteraf. Geen hele grote groep renners, want het is vakantietijd, zo’n lekker windje van de rivier af en een stel goedgetrainde beukers erbij, dan weet je wel weer dat het een taaie woensdagavond wordt.

Direct na de start gaat het dan ook meteen los en mag iedereen vol aan de bak om weg te rijden, dicht te rijden of om bij te blijven. Je weet dat een wedstrijd zoals deze uit elkaar gaat vallen en dat gebeurd dan ook. Aan de voorkant ontstaat een mooie groep van 8 man met -bijna- alle beukers erbij, op een enkele na die helaas de slag hebben gemist. Verder achterin is het blijven trappen voor de punten en de hoop dat er weer wat samenklontert. Maar de kopgroep is weg, en blijft weg.

Voor de leider in het klassement, Arjan van de Minkelis, zijn er nog twee hindernissen te gaan: De winst in de wedstrijd voor de volle pak punten waarmee zijn klassement zo goed als veilig wordt gezet én het uit het niets overstekende konijn vlak voor de kopgroep, op het moment dat het clubgebouw werd gepasseerd. Even schrikken voor de kopgroep maar het ging goed. Het parcours van DRC De Mol ligt in een bosrijk gebied, en het parcours is een walhalla voor konijnen. Uitkijken met oversteken, dat doen ze helaas niet.

Na bijna anderhalf uur koers neemt Arjan de laatste hindernis genomen en wint met een mooie eindsprint de Grote Prijs Bloemensjop. Siebe Zwemmer wint als enige deelnemer bij de Nieuwelingen en komt dichtbij de eerste plek in het klassement.

Uitslag bij de A categorie:

1.⁠ ⁠Arjan van de Minkelis
2.⁠ ⁠Harmen Brandwijk
3.⁠ ⁠Thomas Nieland

Uitslag bij de Nieuwelingen:

1.⁠ ⁠Siebe Zwemmer