shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Mickey Schuller wint Grote prijs Avedko

De Grote prijs van woensdagavond 28 augustus is die van onze kersverse sponsor Avedko en speciaal voor deze gelegenheid wordt de Grote prijs Avedko andersom gereden. Gevreesd door velen maar stiekem vinden de meeste renners het ook wel een beetje leuk, zo’n rondje de andere kant op.

Na de aanmoedigingen én het startsein van Winand Gielen, de directeur van Avedko, vanuit het jurygebouw wordt de wedstrijd met 35 renners in gang getrokken en het is meteen koers als de eerste hardrijders zich voorin melden.

Rechtsom, is het dit keer. Langs het clubgebouw, direct daarna de haarspeldbocht en tijdens het rondje andersom zie je pas hoe het daar best wel omhoogloopt. Vanaf daar is het langzaam verder omhoog, tot over het kleine klimmetje en dan volle bak door de bocht langs de rivier. Die loopt andersom eigenlijk een stuk lekkerder dan normaal! Even flink gas geven om erbij te blijven langs de rivier en voorbij de start-finish valt het gelukkig (meestal) weer even stil.

Halverwege de wedstrijd wordt de beslissende slag gemaakt door een grote kopgroep die al vrij snel uit het zicht verdwijnt. Zo zit je even niet op te letten en vervolgens ben je met de rest van de groep in een kansloze achtervolging. Er wordt nog aardig doorgereden maar deze kopgroep wordt nooit meer teruggehaald, dat wordt al snel duidelijk.

De grote prijs wordt beslist in de laatste ronde, waarin vier mannen nog nét een gaatje weten te slaan met de rest van de kopgroep. Mickey Schuller wint met een mooie sprint. Leider in het klassement en hardrijder Arjan van de Minkelis wordt tweede en het kanon met de stalen benen van GP Cycling, Gerard Kooistra, wordt derde. Siebe Zwemmer wint bij de Nieuwelingen en pakt hiermee een kleine voorsprong in het klassement.

Na de prijsuitreiking door Winand Gielen van Avedko, wordt het tijd om vooruit te kijken op nog slechts twee wedstrijden in de woensdagavondcompetitie, want het seizoen loopt helaas alweer langzaam ten einde.

Uitslag bij de A categorie:

1.⁠ ⁠Mickey Schuller
2.⁠ ⁠Arjan van de Minkelis
3.⁠ ⁠Gerard Kooistra

Uitslag bij de Nieuwelingen:

1.⁠ ⁠Siebe Zwemmer
2.⁠ ⁠Lennart Nelisse
3.⁠ ⁠Ties Kruithof