shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Cyriel Hooghwerf wint GP Zoomer Makelaardij

De laatste grote prijs alweer in de woensdagavondcompetitie van DRC De Mol en dat is de Grote prijs Zoomer Makelaardij. Het parcours is voor de eerste keer in lange tijd weer nat, dus dat wordt tandenknarsen en de fiets afspuiten na de wedstrijd!

De top 10 van het klassement staat redelijk vast. Arjan van de Minkelis aast nog op een overwinning maar zijn eerste plek in het klassement is allang een feit, gevolgd door Peter Visscher en wereldkampioen Chris Maas. Xavier Voogt is en blijft vierde, ondanks zijn blessure waardoor hij de laatste wedstrijden helaas moet missen. Voor Edwin Brouwers blijft het opletten, want Marino Harinck kan zijn mooie vijfde plek nog overnemen. Martijn van der Laan, een aantal keer geveld door materiaalpech dit seizoen, staat op plek zeven. Helaas vanavond weer een lekke band. Dennis Lems, altijd actief voorin én een overwinning op zak volgt op een achtste plek. Gerard Kooistra kwam de laatste weken hard de top-10 in denderen en Chris Noorlander -De auteur- heeft vooralsnog zijn doel behaald: Een top-10 plek. Maar dat blijft nog even spannend tot en met de laatste wedstrijd, volgende week.

Na een uur lang koersen, koplopers terugpakken, gaatjes dichtrijden, doortrekken, afzien en een hoop zand tussen de kiezen, klinkt de bel voor de laatste ronde. Maar dat had niet iedereen in de gaten want tijdens de eindsprint ontbraken voorin een aantal vaste klanten voor de overwinning. Cyriel Hooghwerff pakte vorig jaar de Grote prijs Zoomer Makelaardij bij de Nieuwelingen en doet dat vandaag nog maar eens dunnetjes over, maar dan bij de A-categorie. Siebe Zwemmer wint bij de Nieuwelingen en bouwt daarmee zijn voorsprong in het klassement ietsjes uit.

Volgende week is het de allerlaatste wedstrijd in de woensdagavondcompetitie, direct gevolgd door de prijsuitreiking in het clubgebouw, met hopelijk een mooie opkomst, zowel renners als publiek en aanhang!

Uitslag bij de A categorie:
1.⁠ ⁠Cyriel Hooghwerf
2.⁠ ⁠Arian Oosthoek
3.⁠ ⁠Arje de Waard

Uitlag bij de Nieuwelingen:
1.⁠ ⁠Siebe Zwemmer
2.⁠ ⁠Julian Doornhein
3.⁠ ⁠Lennart Nelisse