shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Joop Brand Bokaal afsluiting wegseizoen

Zoals inmiddels traditie is, werd op één van de laatste zomeravonden van het jaar de wedstrijd om de Joop Brand Bokaal georganiseerd. Deze koers voor alleen clubleden tekent het einde van het wegseizoen bij DRC de Mol.

Genoeg renners die deze laatste avond graag nog eens de gashandel flink opentrekken. Van startlicentie tot elite, jong tot wat ouder (maar nog fitter dan fit!) en dames en heren, alles ging gemengd van start. Net als bij de clubkampioenschappen zorgt dat voor een tikkie aparte avond, waar toch anders dan gebruikelijk wordt gereden. Uiteindelijk wacht er op deze avond namelijk toch een mooie bokaal en bloemen voor de winnaars.

Zo zagen we dan ook aanval na aanval, en was het een intens uurtje koers. Er stonden verschillende oud-winnaars aan de start die dit kunstje graag zouden herhalen. Vanaf het vertrek werd er gedemarreerd en alles op een lint getrokken. Maar steeds kwam het weer bij elkaar. Halverwege ontstond er toch een mooie kopgroep van vier met o.a. Tim Angenent en Tijn Huberts. Ze sloegen een aardig gat en vielen niet stil, maar toch werd het weer dichtgereden.

Uiteindelijk ging het peloton gezamenlijk de laatste ronde in waar Richard Schippers heel slim profiteerde van een moment dat het vooraan stilviel. Hij pakte een kansrijke voorsprong maar er werd net niet lang genoeg getwijfeld zodat hij werd teruggepakt. Na de laatste keer de heuvel op ontstonden er wel weer breukjes in de groep en wist Arjan van de Minkelis de sprint te voorkomen door solo te winnen.

Daarachter een sprint van een grotere groep waar Jeroen Bijnagte tweede werd voor nummer drie Cédric de Jager. Bij de dames reden Manon Brand en Annieta Alblas een sterke wedstrijd. Zij konden goed mee in het peloton met een gemiddelde dik boven de 43 km/u. Manon had aan het eind meer kracht over en werd eerste.

Ook lieten de nieuwelingen zich van hun beste kant zien. Hier wist Lennart Nelisse te winnen voor Julian Doornhein en Siebe Zwemmer.