shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

MOL-DELTA-AHOY VELDRIJDCOMPITIE STOPT

Na een gedegen evaluatie van afgelopen veldrijd seizoen hebben de drie betrokken verenigingen besloten te stoppen met de MOL-DELTA-AHOY competitie. Reden is het lage aantal deelnemers én het tekort aan vrijwilligers. Dit is een vervelend besluit omdat we weten hoe leuk het is om het veldrijden te organiseren én te beoefenen. Daarom maakt DRC de Mol zich hard om het veldrijden te behouden. Hieronder meer over de evaluatie, het genomen besluit en de toekomst.

Evaluatie

Nadat het veldrijd seizoen was afgelopen is een interne evaluatie gedaan, daarover is ons bestuur geïnformeerd en er is door de drie verenigingen gezamenlijk geëvalueerd. Ook dit jaar is weer duidelijk geworden dat het veldrijden erg leuk is en dat het veldrijden bij de Mol zeer gewaardeerd wordt. Het parkoers bij de Mol biedt afwisseling dat wordt door de rijders regelmatig genoemd en geroemd.

Het aantal deelnemers aan de competitie is afgelopen seizoen ongeveer gelijk aan vorig seizoen in de klasse A en B. De deelnemers in de klassen G, dames en met name jeugd is echter sterk gedaald. Als reden voor het lage aantal deelnemers wordt genoemd dat men op zondag, om verschillende redenen, niet meer wil rijden. Zo is de ZH GP Cycling competitie op zaterdag erg populair. Gecombineerd met het feit dat veel rijders er tegenwoordig voor kiezen om nog maar één keer per weekend te rijden is dat een enorme concurrent van het rijden op zondag. Daarnaast wordt de gewenste zondagsrust ook als reden genoemd.

Tot slot is het aantal vrijwilligers dat zich inzet voor de organisatie tijdens de voorbereiding op de wedstrijden en tijdens de wedstrijdendagen laag, waardoor te veel werk bij enkelingen terecht komt. Dit laatste argument geldt voor alle betrokken verenigingen.

Besluit

Op basis de evaluatie hebben de betrokken verenigingen besloten te stoppen met de competitie. Dit is als advies aan de besturen voorgelegd en in de laatste ALV is dit besluit nader toegelicht.

In deze ALV is ook aangegeven dat de Mol zich blijft inzetten voor het veldrijden. De trainingen worden nog steeds goed bezocht en de wens is uitgesproken om de nationale jeugdwedstrijd en de clubkampioenschappen te blijven organiseren. Aanvullend hierop is afgesproken om ons hard te maken om drie ZH GP Cycling competitie wedstrijden bij de Mol te organiseren.

Toekomst

Om veldrijden een succes te maken bij de Mol moet er een groter team van vrijwilligers worden samengesteld dat het veldrijden ondersteund. Daarnaast moet dit team het veldrijden als geheel ondersteunen, dat wil zeggen het trainen én de wedstrijden.

Hierover valt veel nog veel meer toe te lichten maar daar is binnen de ruimte van dit bericht onvoldoende ruimte voor. Zie dit bericht als een oproep om je aan te melden als vrijwilliger voor het veldrijden.